Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Oddat se Devotu

Oddat se Devotu

Latinsky devotus, česky oddaný. Ne náhodou zvolila česká rodinná firma vyrábějící dětský nábytek takové jméno. Interiéry pokojů z její dílny jsou totiž opravdu návykové.

Zakladateli značky jsou Lukáš Lédl a Petr K. Porta. Nábytek nejen navrhují, ale i sami vyrábějí. Cesta k dětskému pokoji vede od základního 3D návrhu přes výběr materiálů až po finální instalaci. Kdo by byl řekl, že oba původně studovali humanitní obory.

Při realizaci nábytku Devoto vsází hlavně na dřevomateriál MDF (medium density fibreboard). Lze ho lakovat a díky této povrchové úpravě použít ve více než osmi stech barevných odstínech.  Tento materiál má certifikát „ekologicky šetrný výrobek“.

Při realizaci nábytku Devoto vsází hlavně na dřevomateriál MDF (medium density fibreboard). Lze ho lakovat a díky této povrchové úpravě použít ve více než osmi stech barevných odstínech.  Tento materiál má certifikát „ekologicky šetrný výrobek“.

Mimo to firma tvoří i z truhlářské překližky a tvrdého dřeva vytěženého a vysušeného v České republice.  Dávají přednost dubu, buku a jasanu, po dohodě je ovšem možné i použití jiného typu dřeva.

Nábytek - Oddat se Devotu

„Náš nábytek je koncipován tak, aby dal dětem prostor osobitě rozvíjet jejich fantazii,” říkají autoři. Pojďme se podívat na sety dětských pokojů z jejich dílny.

Nábytek - Oddat se Devotu

Comtess je název pokoje pro malou princeznu či komtesu, jak napovídá název. Jeho součástí je divadlo, paravan, pohádková postel  s nebesy i truhla na poklady.

Nábytek - Oddat se Devotu

Topo je patrová postel; její schodiště je zároveň prostorem pro skladování hraček nebo oblečení. Spodní část Topa může sloužit jako další místo ke spaní či hrací koutek.

Mona je set, jehož součástí je knihovna s úložným prostorem, postel, skříň, stolek s židličkami a věšák, díky jehož designu si obyvatel pokojíku může oblečení pověsit přímo na strom.

Mona je set, jehož součástí je knihovna s úložným prostorem, postel, skříň, stolek s židličkami a věšák, díky jehož designu si obyvatel pokojíku může oblečení pověsit přímo na strom.

Nábytek - Oddat se Devotu

Pokoj Basko plní přání nejen dětí, ale i rodičů. Je v něm spousta úložného prostoru, který ve chvilce pohltí třeba rozházenou stavebnici. Jednu nevýhodu Basko přece jen má: rodiče se nemůžou vymlouvat na nedostatek místa, až dítě bude zase loudit další hračku, kterou přece tak nutně potřebuje.

Nábytek - Oddat se Devotu

Patrová postel s šuplíkem na tajnosti – to je Nimbo.

Nábytek - Oddat se Devotu

Nedávno představila firma Devoto i zahradní domeček. Může sloužit jako bunkr i trucovna. Utéct z domova nikdy nebylo jednodušší.

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Zdroj: devoto.cz

Publikováno: 06.02.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...